ČLÁNKY (Articles)

Na této stránce najdete rady a tipy, pro chov morčat, jak pečovat o morčátko, které si pořizujete jako domácího  mazlíčka apod. Rady a informace zde uvedené jsou léty vyzkoušené a ověřené v naší chovatelské stanici. Netvrdím ale, že jsou tyto jediné správné. Každý chovatel má svoje zkušenosti dle svých možností a mohou být v rozporu s našimi názory. I přesto doufám, že naše zkušenosti pro Vás budou tou správnou inspirací tak, aby Vaše morčátka byla spokojená a přinášela Vám jen radosti a co nejméně starostí.

Proč by mělo mít morče domeček

17.listopadu 2022

Domeček pro morče ano nebo ne? Často kladený dotaz. Jak to tedy s těmi domečky je?

Bydlení - základní výbava

07.září 2021

Rozhodli jste se, že si jako domácího mazlíčka pořídíte morčátko – nebo lépe dvě? Dokonce už máte ta svá vybraná a zamluvená u chovatele a čekáte, až si je budete moci vyzvednout? Výborně!

Kde bude moje morče bydlet?

14.září 2020

1. část - Jak vybrat nejvhodnější klec.

Paste morčata!

30.dubna 2020

Přišlo jaro, vše se zelená, kvete a voní. Kvetou první květiny, pučí stromy a … začíná růst tráva. Tráva – pro morčata zcela podstatná a nezbytná. Tvoří základní složku jejich potravy, ať suchá nebo čerstvá. A s trávou je tu pastva.

Vhodné pamlsky pro morčata

25.února 2020

Pokud si pořizujeme morčátko jako mazlíka, bude nám jistě záležet na tom, aby se u nás mělo dobře, aby mu nic nechybělo a určitě jej budeme i trošku rozmazlovat.

Podestýlky vhodné pro morčata

15.prosince 2019

Dříve než si morčátko přinesete domů, měli byste pro něj mít nachystáno vyhovující bydlení a s tím související další chovatelské potřeby.

Seno, seno a zase seno!

15.října 2019

SENO - základní složka krmiva morčat. Dáváte sena dostatek?

Morče – ideální domácí mazlíček nejen pro děti

24.srpna 2018

Pokud přemýšlíte nad vhodným domácím mazlíčkem, jednou z možností je pořízení morčete. Pokud váháte a o morčatech příliš nevíte, přečtěte si tento článek. Třeba Vás přesvědčím, že morče je správná volba.

Pořizujeme morčátko aneb 10 důvodů, proč koupit morče u chovatele

08.srpna 2018

Pokud jste se rozhodli, že Váš nový domácí mazlíček bude morče, asi se začnete zajímat, kde se dá morčátko koupit.